X  Inchide

Comanda Rapida

 1. *
 2. *
 3. Alegeti metoda preferata de contact:
 4. *
 5. Abonare la newsletter:
 6. Catalogul nostru de software, hardware si servicii se adreseaza in exclusivitate persoanelor juridice si PFA.
 

Software Asset Management

Puneți-vă la adăpost de sancțiunile anti-piraterie și de evaziune fiscală ale Business Software Alliance și ale Poliției Române. Porniți acum un proiect de SAM (Software Asset Management) cu Softline și sunteți protejat de riscuri timp de 3 luni de la începerea proiectului!

cereți o ofertă personalizată »

De ce aveti nevoie de servicii Software Asset Management?

 • Pentru a asigura ordinea şi menţinerea corecta a evidentei aplicatiilor software.
 • Pentru a fi in concordanta cu sistemele de licentiere ale vendorilor si legislatia.
 • Pentru a face economii la achiziţia de noi licente si o mai buna planificare a achiziţiilor viitoare.
 • Pentru a asigura functii suplimentare de securitate pentru infrastructura IT.
 • Pentru a eficientiza suportul tehnic şi mentenanta de software.

Care sunt pasii pentru implementarea unui proiect Software Asset Management în organizaţie?

 1. Auditul de infrastructura – ce vizeaza inventarierea licentelor software din intreaga organizaţie.
 2. Auditul documentelor de licentiere – prin studierea valabilitatii legale a licentelor folosite
 3. Implementarea tehnologiei SAM – pentru a asigura companiei conformitatea cu standardul internaţional ISO / IEC 19770.

Cum asigura SAM mininimizarea riscurilor?

 • Legal: compania dvs. devine “curata” fata de legislatie, copyrighting, clienti si parteneri.
 • Financiar: beneficiati de eficientizarea costurilor de software si mentenanta, eliminand cheltuielile inutile si planificand rational investitiile viitore.
 • Tehnic: va protejati infrastructura IT impotriva folosirii de aplicatii inutile sau invechite, crescand eficienta utilizarii si suportului tehnic.

Cat poate costa un proiect de SAM? Pentru a evalua costul aproximativ al unui astfel de proiect va rugam sa trimiteti un email la sales@softline.ro.

SAM = investitie inteligenta in achizitia si utilizarea aplicatiilor software!

 

Povesti de succes:

Certificare Holleman Bucharest Special Transport

1. Administrarea resurselor software  Licentele software sunt bunuri si investitii care trebuiesc administrate în consecinta. Software Asset Management (SAM) va ajuta sa controlati costurile si sa optimizati aceste investitii pe masura ce organizatia dvs. evolueaza.

2. Solutii software de audit SAM  Rularea solutiilor specializate de auditare Software Asset Management presupune cartografierea intregii infrastructuri software şi hardware, indiferent de producator.  In primul rand se ruleaza o aplicatie de inventar, care va ajuta sa inţelegeti ce fel de software aveti instalat, cat este de eficient şi ce licente sunt folosite in mod legitim la nivel de companie.

3. Microsoft Software Asset Management  Software Asset Management (SAM) reprezinta cea mai buna solutie de administrare si optimizare a bunurilor IT existente in organizatia dvs. Implementand SAM va protejati investitiile facute in software si totodata puteti cu usurinta inventaria si optimiza felul in care organizatia dvs. isi foloseste resursele.

4. Reduceti costurile si eliminati pierderile  SAM va ofera control asupra costurilor operationale pentru a consolida pozitia financiara a companiei. SAM va ajuta sa controlati costurile prin eliminarea achizitiilor duplicat si prin imbunatatirea proceselor. Implementarea si mentinerea unui SAM plan bine pus la punct va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a stii exact de cate licente nevoie aveti pentru fiecare produs software.

5. Managementul riscurilor  SAM va ofera confortul moral conferit de utilizarea de software legitim. Un plan SAM corect implementat va ajuta sa controlati riscurile asociate implementarii de software necorespunzator licentiat. Veti sti in ce stadiu va aflati cu software-ul si licentele pe care le detineti; in plus veti avea confortul si linistea morala asigurata de utilizarea de produse software originale beneficind totodata de avantajele acestora.

6. Avantajele implementarii unui plan SAM  Managementul resurselor software (SAM) poate ajuta intreaga dvs. organizatie. SAM va ofera avantaje maxime: departament IT complet automatizat, beneficiati de un timp de livrare a produsului final mult redus.

7. Administrare corecta în conformitate cu cadrul legal Se are in vedere negocierea problemelor alinierii la reglementarile legale. Conformitatea la reglementarile legale nu trebuie sa fie o sarcina greoaie. In orice caz, este recomandat sa verficati metodic conformitatea companiei dvs. la cadrul legal, prin analize si planificari atente. Conformitatea necesita o evaluare interna a costurilor si un control sporit pentru a demonstra eficienta in cazul raportarilor fiscale.

8. Microsoft System Center  Solutii System Center pentru administrarea IT: Solutiile System Center vin in sprijinul profesionistilor IT ajutandu-i sa administreze mediile IT fizice si virtuale, din datacentere precum si pe computerele si dispozitivele mobile ale clientilor. Utilizarea acestor solutii integrate si automatizate de administrare permite cresterea gradului de productivitatea al afacerilor.

 “Softline România este unul dintre cei mai activi parteneri în promovarea noilor tehonologii și programe Microsoft, care a dovedit aceeași proactivitate și în ceea ce privește programul Software Asset Management. Este unul din primii parteneri din România care a obținut competența Microsoft SAM și care a început deja proiecte de consultanță SAM pentru IMM-uri” declara Marilena Ionașcu, License Compliance Manager Microsoft România.